fbpx

Protestactie Hollandse Kamp tegen grond uitgifte en ontbossing woon- en leefgebied

GFC NIEUWSREDACTIE- Het dorpsbestuur en dorpsbewoners van Hollandse Kamp in het district Para in Suriname hebben vandaag een protestactie gehouden in verband met ontbossingswerkzaamheden in hun gebied.

Eerder hadden kapitein Sergio Jubithana en dorpsbewoners kunnen bewerkstelligen dat de grondverzetwerkzaamheden, die al langer dan een week gaande waren in hun gebied werden stopgezet door districtssecretaris Waldemar Jakaoemo van Para.

Het dorp tolereert geen ontbossingswerkzaamheden in hun woon- en leefgebied. Gebleken is dat de persoon die daartoe de opdracht heeft gegeven een grondbeschikking heeft en hij wil daar een recreatieoord opzetten. “Daarom moet ons gebied wettelijk erkend worden, want nu zijn we vogelvrij”, zegt Jubithana.

BEKIJK OOK
Nieuwe ambassadeur zal zich sterk maken voor verdiepen relatie tussen Amerika en Suriname

Door kordaat optreden van Hollandse Kamp in november had het dorp grondverzetwerkzaamheden reeds stopgezet. Bewoners die toen in hun kostgrond waren, werden geconfronteerd met de ontbossing. Er werd daar een weg aangelegd. Blijkbaar is langs deze weg gronden uitgegeven.