fbpx

Project Meet The Farmers van start gegaan

GFC NIEUWSREDACTIE- Het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) in Suriname heeft het project Meet The Farmers gelanceerd.

Dit project heeft als doel boeren een helpende hand te bieden door in te komen met ploegmachines ter bewerking van hun landbouwgronden.

De landbouwers hoeven niemand in te huren om hun kostgrond te laten ploegen en is het tijdbesparend dan wanneer er met de hand en tuingereedschappen wordt gewerkt.

Middels dit initiatief van het ministerie van LVV besparen de boeren ook wat geld. Deze ploegmachines zijn thans gerepareerd en worden ten behoeve van de boeren ingezet.

De boeren zijn in kaart gebracht door de ressort leider en voorlichters van ressort Wanica – A, alwaar de eerste ploegmachines worden ingezet.

OOK INTERESSANT
Man (49) van huis vertrokken en wordt sindsdien vermist

De voorlichters van het directoraat Landbouw zijn belast met het uitvoeren van dit project. Er zal een monitoring en screening team worden vastgesteld. De boeren zijn bereid om op te dragen voor de kosten van de nodige brandstof van deze machines.

Zodoende kunnen grote arealen niet bewerkt worden. Nu dat de ploegmachines zijn ingezet, verwachten de boeren wederom een groei in hun aanplant en inkomen. “Dit project is vandaag hier begonnen en we gaan zoveel als mogelijk boeren in land en district proberen tegemoet te komen,” besluit Jairam.