fbpx

Presidentiële Werkgroep moet Creola vooruithelpen

GFC NIEUWSREDACTIE- President Chandrikapersad Santokhi heeft op 23 maart de presidentiële Werkgroep Creola en Omgeving geïnstalleerd. De installatie heeft plaatsgevonden op het Kabinet van de President.

Voorzitter Wayne Telgt zegt dat de werkgroep zich zal inzetten om Creola weer tot haar oorspronkelijke glorie te brengen.

Het staatshoofd ziet heil in het werken via werkgroepen waarbij deskundigen hun kennis inzetten om met ondersteuning van buurtbewoners te werken aan de ontwikkeling van de omgeving.

“We hebben gezien wat werkgroepen bewerkstelligd hebben in Kabalebo, Wintiwai en andere plekken”, zegt werkgroepsvoorzitter Wayne Telgt. Creola is bekend als landbouwnederzetting, die een bloei van citrusteelt en tuinbouw heeft gekend.

“Wij hebben de taak om te zorgen dat Creola weer de Creola van toen wordt. De plaats waar citrusteelt en tuinbouw bloeit”. Hij benadrukt dat ervoor gezorgd zal worden dat Creola weer de plaats van weleer wordt.

In samenwerking met het ministerie van Openbare Werken is de werkgroep voor de officiële installatie van start gegaan met een aantal activiteiten waaronder het plaatsen van een pomp tegen wateroverlast.

OOK INTERESSANT
Fietser klemgereden en beroofd door bromfietsers

De schutdeuren waardoor er water lekte zijn vervangen met hulp van de bewoners die zelf voor hout hebben gezorgd en ook hebben geholpen met de reparatie. Daarnaast zijn enkele bedrijven benaderd om in te komen met benzine en smeermiddelen voor de machines.

De voorzitter geeft aan dat er op dit moment sprake is van een grote dambreuk die zorgt voor enorme wateroverlast. “De buurtbewoners zijn zelf op pad gegaan. Ze hebben dagen in het bos doorgebracht om hout te halen in korjalen”, deelt Telgt.

De werkgroep is verder nog van plan om van start te gaan met een schoonmaakactie waarbij bermen, trenzen en lozingen van grofvuil worden ontdaan.

“Laat de regering ons accommoderen en die deskundigheid vanuit de ministeries van Landbouw Veeteelt en Visserij en Openbare Werken, maar ook de deskundigheid van de commissieleden opnemen en uno ‘o set eng strefi”, stelt de werkgroepsvoorzitter.