fbpx

Presidentiële Commissie Ontwikkeling Commewijne ingesteld

GFC NIEUWSREDACTIE- De presidentiële Commissie Ontwikkeling Commewijne is officieel ingesteld door president Chandrikapersad Santokhi.

Zaid Lalmahomed, die benoemd is tot voorzitter van de commissie zegt dat de instelling nodig is om projecten die niet lopen, weer nieuw leven in te blazen. De installatie heeft plaatsgevonden op 23 maart 2023 op het Kabinet van de President.

Een van de eerste zaken die moet worden aangepakt is de issue van oude grondaanvragen die nog steeds niet zijn toegewezen. “We zijn ook bezig te kijken naar het onderwijs. Er is een school op het militaire project die we willen helpen afbouwen”, meldt Lalmahomed.

De commissie hoopt zaken die stilliggen weer op gang te krijgen. Dit zal moeten geschieden in samenwerking met alle betrokken actoren moeten geschieden, waaronder de bewoners zelf, de private sector en de overheid.

OOK INTERESSANT
Milieuminister geschoffeerd door bewoners Brokopondo

Naast de genoemde zaken zijn er ook toeristische projecten waarbij de duurzame aanpak van de wegen en veerverbinding nodig is.

President Santokhi heeft voorgesteld dat de commissie zich er ook voor inzet om de burgers van Commewijne een beter inzicht te geven over hoe in aanmerking te komen voor fondsen.

Het staatshoofd verwees hierbij naar de leningen voor woningbouw alsook het Nationaal Ontwikkelingsfonds voor Agribusiness (NOFA) voor het stimuleren van landbouwproductie.