fbpx

President Santokhi zet in op bevorderen relatie met VS

GFC NIEUWSREDACTIE- President Chandrikapersad Santokhi zet in op het bevorderen van de relatie tussen Suriname en de Verenigde Staten van Amerika (VS).

Het staatshoofd was donderdag te gast op de welkomstreceptie van de Amerikaanse ambassadeur Robert Faucher. Bij deze gelegenheid heeft president Santokhi de nadruk gelegd op het belang van zakenrelaties. De Amerikaanse delegaat toonde zich zeer vereerd de regeringsleider op zijn residentie te gast te hebben.

Ambassadeur Faucher heeft eerder dit het jaar zijn geloofsbrieven aan president Santokhi aangeboden. Het staatshoofd onderstreepte het belang van het uitbreiden van de relatie, in het bijzonder op het gebied van zakendoen.

“De Verenigde Staten zijn een land van ondernemers, met de unieke capaciteit om transformatieve en veerkrachtige bedrijven op te bouwen. Ik hoop dat ondernemers en investeerders de enorme kansen die Suriname biedt, zullen herkennen en aangrijpen.”

OOK INTERESSANT
Sportdag voor personeel dependance Nickerie

De Amerikaanse diplomaat zegt dat er inderdaad belangstelling vanuit zijn land bestaat te investeren in c.q. handel te drijven met Suriname. “Het is belangrijk voor Suriname om nu stabiliteit te creëren om het land aantrekkelijk te maken voor Amerikaanse bedrijven. We hopen samen te werken met de Surinaamse regering om dit te bereiken”, aldus ambassadeur Faucher.

Behalve zakendoen ziet president Santokhi ook graag vooruitgang op het gebied van militaire en defensiesamenwerking. Hij zegt dat Suriname de capaciteitsopbouw met steun van de VS op het gebied van wetshandhaving waardeert.

De Surinaamse regering zet zich in voor het versterken van de samenwerking bij het tegengaan van transnationale georganiseerde misdaad en corruptie. Het staatshoofd verwacht dat de band met de VS kan worden uitgebreid tot wederzijds voordeel.