fbpx

President Santokhi ook geen voorstander van pakketten aan volk

GFC NIEUWSREDACTIE- De Surinaamse politieke organisatie Vooruitstrevende Hervormings Partij (VHP) die meende geen voorstander te zijn van het verstrekken van pakketten doet dat nu juist wel.

President tevens voorzitter van de VHP, Chandrikapersad Santokhi, zegt nog steeds geen voorstander te zijn van het uitdelen van pakketten.

“Ik geloof nog steeds dat je mensen moet leren vissen en geen vis moet geven” aldus Santokhi, “Omdat wij de pakketten verkopen wordt er enerzijds toch wel invulling hieraan gegeven.”

De president geeft aan oor te hebben voor de noden van het volk. “De politiek had de mogelijkheid om in te springen en dat hebben ze ook gedaan,” stelt het staatshoofd.

BEKIJK OOK  PAHO richt High-Level commissie op voor mentale gezondheid en COVID-19

De regering overweegt een landelijke aanpak, waarbij de distributie en verkoop op goedkopere levensmiddelen, hier deel van zal zijn. De prijs kon men laag houden doordat er geen tussenhandelaren bij waren.

Wat de controle vanuit de Economische Controle Dienst (ECD) op prijsopdrijving betreft is de opdracht reeds gegeven hier in te komen. “Wij kijken naar methoden om de ECD zodanig te versterken dat zij de situatie beter aankunnen” aldus Santokhi.