fbpx

President Santokhi bezoekt slachtoffers plundering

GFC NIEUWSREDACTIE- President Chan Santokhi van Suriname heeft vandaag een bezoek gebracht aan de slachtoffers wiens onderneming vrijdag werd geplunderd door een groep personen.

Dit vond plaats in aanwezigheid van een aantal ministers.

De eerste stop van de president was bij de leeggeplunderde Cheungs Sound and Vision. “De aangerichte schade is aanzienlijk en zeer triest. Wij vinden het ontzettend jammer dat wij bepaalde bekenden zien die met een apparaat van ons zijn weggegaan. Hoe gaan wij verder hiermee? Hoe gaan al de ondernemers die slachtoffers zijn verder? Hoeveel garantie geeft de regering ons dat het goed zal gaan? Een kleine onderneming van langer dan 30 jaren in hartje stad is gebroken en vernietigd door onze eigen Surinamers. Is this us? Is this Su?” Dit schreef de directie van het bedrijf daags na de plundering.

Volgens Santokhi mag dit zich nooit meer herhalen. Hij gaf aan dat de regering met een speciaal team komt om ondernemers en hun personeel te begeleiden in deze fase. “We zijn blij dat u uw zaak gaat heropbouwen. Wij gaan het samen moeten doen. De daders gaan we opsporen en vervolgen. We gaan met de bedrijfslevenorganisaties praten hoe we verder omgaan met deze situatie”, zei de president.

Na Cheungs Sound and Vision is de president gegaan naar de Times Mall Suriname.