fbpx

President Santokhi bevestigt ontslagaanvraag minister Achaibersing

GFC NIEUWSREDACTIE- President Chandrikapersad Santokhi informeert de Surinaamse gemeenschap, met inachtneming van de privacy van betrokkene, dat de minister van Financiën en Planning, enige tijd geleden heeft aangegeven dat hij vanwege strikt persoonlijke redenen zijn portefeuille beschikbaar wenst te stellen.

Uit respect voor de privacy en de persoonlijke omstandigheden van minister Achaibersing is met zorg omgegaan met deze kwestie. Inmiddels heeft de minister zijn voornemen schriftelijk aan het staatshoofd doen toekomen.

President Santokhi geeft aan dat de brief met de meest urgente aandacht zal worden behandeld en dat er zeker begrip is voor de persoonlijke situatie van de minister.

BEKIJK OOK
Zelensky spoort Russische dienstplichtigen aan om militaire operaties te 'saboteren'

Omtrent het accepteren van het aangeboden ontslag is door de president geen besluit genomen, omdat met alle zorg en vanuit verschillende invalshoeken deze onvoorziene situatie goed overwogen moet worden.

Ondertussen vraagt de regering dat eenieder de privéomstandigheden van de minister van Financiën en Planning respecteert en de verdere ontwikkelingen rustig afwacht.