President Santokhi accepteert ontslag minister Pokie

GFC NIEUWSREDACTIE- Minister Diana Pokie van Grondbeleid en Bosbeheer heeft op 12 juli een schrijven aan het staatshoofd gericht waarin zij haar portefeuille beschikbaar heeft gesteld.

Als reden voor het ontslagverzoek is gegeven dat het politieke draagvlak voor haar verder functioneren als minister in de Regering Santokhi/Brunswijk is komen weg te vallen.

President Santokhi heeft op grond van zijn constitutionele bevoegdheden en ingegeven door de consultaties eerder gevoerd en dat beleidsinstructies niet zijn opgevolgd door de minister, het verzoek tot ontslag gehonoreerd, meldt CDS.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Aswhin Adhin wordt nieuwe president van Suriname, beweert paragnost die het vaak juist heeft

Vanwege de gezondheidssituatie van Pokie kon dit gesprek niet eerder plaatsvinden.

De bewindsvrouw is bedankt geworden door de president en de vicepresident voor haar bijdrage.

Pokie heeft aangegeven dat zij beschikbaar blijft om in welke functie dan ook een bijdrage aan deze regering te willen leveren.

“Het gesprek met de bewindsvrouw is gevoerd in een constructieve en openhartige sfeer op het Kabinet van de President hedenochtend in aanwezigheid van de vicepresident en de vicevoorzitter van de raad van ministers,” aldus CDS.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten