President ontvangt en huldigt sporters

santokhi sporters

GFC NIEUWSREDACTIE- Binnen de wereldarena vervullen Surinaamse sporters consistent een bewonderenswaardige rol in het plaatsen van Suriname op de internationale kaart.

De voortdurende toewijding van deze regering aan sporters blijft onverminderd bestaan, met ondersteuning binnen de grenzen van de beschikbare mogelijkheden, zegt president Chandrikapersad Santokhi.

“Als vertegenwoordiger van het sportportfolio binnen CARICOM voel ik, als president, de plicht om de atleten van ons land de kansen te bieden die ze verdienen om uit te blinken.”

Maandag heeft de president de Surinaamse seniorenvolleybalselectie ontvangen en gehuldigd. De heren veroverden de titel van Caribisch Kampioen vorige maand, terwijl de dames onvermoeibaar en met vastberadenheid hebben gestreden.

“Tijdens deze bijeenkomst heb ik mijn diepe waardering uitgesproken voor de onvermoeibare inzet en opmerkelijke prestaties die onze sporters keer op keer neerzetten,” schrijft de president op social media.

Als erkenning voor hun prestaties ontvingen de sporters van het Kabinet een symbolisch geschenk. Daarnaast ontving de Surinaamse Volleybal Bond een representatieve financiële bijdrage, een gebaar dat hun voortdurende inzet en streven naar uitmuntendheid ondersteunt.

OOK INTERESSANT
Eigen huis bezitten blijkt een illusie voor groot deel jonge Surinamers

Deze financiële impuls zal de herenselectie in staat stellen deel te nemen aan de aanstaande Norceca Men’s Continental Championships, die van 3 tot 11 september in de Verenigde Staten van Amerika zullen plaatsvinden.

“Terwijl ik me bewust ben van de uitdagingen die soms gepaard gaan met de tijdige toewijzing van financiële ondersteuning en het niet altijd vlekkeloos verlopen van zaken, wil ik benadrukken dat mijn toewijding aan het verschaffen van tijdige en doelgerichte ondersteuning aan sporters onverminderd voortduurt.”

“De regering zal standvastig blijven in haar inzet om de sportgemeenschap optimaal te faciliteren en te stimuleren,” aldus de president.