Powisie blijft voorlopig aangehouden

GFC NIEUWSREDACTIE- De 37-jarige Rinaldo Mussendijk alias Powisie blijft voorlopig in de cel en wordt verdacht van onder anderen poging tot moord en het negeren van het ambtelijk bevel.
Volgens het officieel politiebericht werd Powisie op 15 januari door wetsdienaren van de Algemene Surveillance Dienst (ASD) ter hoogte van de Vijfde Rijweg aangehouden tijdens de lockdown. De verdachte werd vervolgens overgedragen aan de politie van het bureau Munder.
Powisie was op de bewuste avond vergezeld van een man en een 14-jarig meisje. Hij verklaarde aan de politie dat het minderjarig meisje zijn nichtje is.
De wetsdienaren die bezig waren met surveillance werkzaamheden merkten omstreeks 21.30 uur aan de Kwattaweg ter hoogte van Bloemendaal op dat een zwart gelakt voertuig hun richting opreed.
De politieambtenaren sommeerden de bestuurder van bedoeld voertuig te stoppen. Deze negeerde echter het ambtelijk bevel en reed met een hoge snelheid verder. Daarbij werd een politieman bijna omver gereden.
De politie zette terstond de achtervolging in en nabij de Vijfde Rijweg raakte het voertuig van de weg, sloeg vervolgens over de kop en kwam tegen een schutting tot stilstaand.
De autobestuurder Powisie en de twee mede-inzittenden raakten gewond en werden per ontboden ambulance afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Het 14-jarig meisje en de andere man mochten na medisch te zijn behandeld naar huis.
Powisie die ervan verdacht wordt zich schuldig te hebben gemaakt aan onder anderen poging moord en het negeren van het ambtelijk bevel, is hangende het onderzoek in verzekering gesteld.
Foto: Facebook