fbpx

Post Utrecht bereikt mijlpaal met 24 uurse elektriciteit

GFC NIEUWSREDACTIE- Bewoners van het Inheemse dorp Post Utrecht langs de Nickerierivier beschikken eindelijk over 24 uurse stroom.

Het door VIDS gefinancierd project is dit weekend officieel opgeleverd door de Energie Bedrijven Suriname (EBS). Dit was mogelijk met de financiële steun van Indigenous Navigator.

Voor zowel het dorpshoofd Dorothy Marius als de projectleider van de Vereniging van Inheemse Dorpshoofden in Suriname, Carla Madsian is een langgekoesterde droom in vervulling gegaan. De bewoners van Post Utrecht kloppen volgens Madsian al jaren aan bij de EBS. “Geduldig hebben zij gewacht en nu is het zover”.

Districtscommissaris (dc) Senrita Gobardhan van Nickerie vertelde dat zij na haar aantreden het dorp heeft bezocht en vond dat in een moderne wereld elektriciteit niet meer mag ontbreken. Samen met dorpskapitein Dorothy Marius en de bewoners is toen vergaderd over het elektrificatieproject. De bewoners is toen om begrip, medewerking en geduld gevraagd en vandaag is het zover. ” Dit is uw beloning. Geduld is een schone zaak” , aldus de dc.

BEKIJK OOK
Ontevredenheid in Suriname over geplande slavernij-excuses Nederland

Vicepresident Ronnie Brunswijk, dorpshoofd Dorothy Marius-Lambert van Post Utrecht en dc Gobardhan maakten ceremonieel het licht aan van het dorp langs de Nickerierivier.