fbpx

Politiebureau Boskamp opgeleverd

GFC NIEUWSREDACTIE- In aanwezigheid van de waarnemend korpschef, Ruben Kensen van de Korps Politie Suriname, het gerenoveerde politiebureau te Boskamp Saramacca (Suriname) vandaag opgeleverd.

Na jarenlang gesloten te zijn geweest, werd op initiatief van de distritscommissaris van Saramacca, Sherin Bansi- Durga, Staatolie Maatschappij Suriname bereid gevonden om de renovatie van het bureau in partnerschap met het commissariaat uit te voeren.

Staatsolie had op zich genomen om sleutelklaar alle benodigde materialen te leveren, terwijl de technische dienst van commissariaat belast was met uitvoering van de werkzaamheden.

De dc gaf aan dat het hebben van een politiebureau te Boskamp erg belangrijk is voor de gemeenschap van het vissersdorp bestaande uit 850 inwoners. Ook belangrijk voor de ruim 200 inwoners van het dorp Kalebaskreek, die tot nu toe voor politiezaken waren aangewezen op het politiebureau te Calcutta.

Gelet op de afstand tussen Calcutta-Boskamp, en tussen Boskamp-Totness, Coronie is het enorm belangrijk om op dit punt van de Oost-West verbinding een politie post te hebben dichtbij de monding van de Coppenamerivier. De districtscommissaris richtte hiertoe een bijzonder woord van dank aan het adres van Staatsolie.

Ook een speciale woord van dank uitgebracht aan de bouwploeg van de technische dienst “u bent de trots van het commissariaat”.

OOK INTERESSANT
Beschuldigingen Britse politie

De directeur Upstream van Staatolie, Rekha Bissumbhar gaf aan dat de dc Staatsolie heeft kunnen overtuigen om deze bijdrage te leveren en dat wij aan de andere kant het als onze plicht zien als bedrijf om in te komen waar het nodig is om orde en veiligheid te creëren in de samenleving.

Staande de vergadering overhandigde zij namens Staatsolie een aantal computers en kantoorbenodigdheden als inventaris voor het politiebureau te Boskamp en ook een aantal andere attributen voor KPS Centraal.

Zowel de Gewestelijke Politie Commandant van Saramacca, Chanderperkas Mohan, als het DNA-lid Radjendre Debie hebben hun waardering en felicitaties uitgesproken aan het adres van de districtscommissaris en Staatsolie bij het wederom ingebruikname van het politiebureau om de criminaliteit in de omgeving te bedwingen.

Kensen heeft ook mede namens de minister van Justitie en Politie, de districtscommissaris van Saramacca en Staatsolie bedankt voor dit prachtig initiatief. Hij riep de bewoners van Boskamp en de wijde omgeving op om goed gebruik te maken van het politiebureau. Er moet geen muur bestaan voor de bewoners om naar de post te komen omdat het 24 uur bemand gaat zijn.