Politiebond verwijst beschuldigingen over verduistering naar rijk der fabelen

GFC NIEUWSREDACTIE- Raoul Hellings, Sergio Gentle en Milando Atompai, allen bestuursleden van de Surinaamse politiebond, hebben woensdag op een persconferentie belegd, waarin uitleg is gegeven over een hypotheek die is gesloten bij het Algemeen Pensioen Fonds (APF).

Atompai gaf een overzicht van de besteding van ruim SRD 6 miljoen. Naast de aanschaf van een verkavelingsproject te Bomapolder, is het geld uitgegeven aan de bestrating en het aansluiten van de elektriciteit en watervoorzieningen.

Hierna zijn percelen verkocht voor leden van de politiebond. Volgens Atompai heeft de bond daardoor zelfs een winst geboekt, met de inkomsten van de verkochte percelen.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Mannen die denken dat hun relatie is mislukt ‘hebben een hoger risico op voortijdige dood’

Alle beweringen dat SRD 5 miljoen verduisterd is voor persoonlijke doeleinden, zijn verwezen naar het rijk der fabelen.

Ruim 80 leden hebben daar voor SRD 97.000 een perceel kunnen kopen en het bestuur heeft ervoor gezorgd dat een aantal een huis kan bouwen. Dit is het derde project dat dit bestuur heeft afgerond sinds zijn aantreden.

“Het mooiste project,” zegt secretaris Atompai trots. “Nog mooier, wanneer meneer Eijk en ik straks onze tweede termijn hebben, is er al een project ready waarbij we in 18 maanden 200 huizen kunnen bouwen.”

Verschillende media hebben bericht dat er malversaties zouden zijn bij het verkavelingsproject. Het bestuur zou SRD 9 miljoen hebben geleend, de kavel van 5 ha voor SRD 4 miljoen hebben gekocht en de rest in eigen zakken hebben gestopt.

Atompai, penningmeester Gentle, en voorzitter Hellings hebben op de persconferentie met een aantal documenten aangetoond dat “alles transparant en volgens de regels” is gegaan en dat het bestuur geen geld van de bond heeft gebruikt voor persoonlijke doeleinden.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten