Mannen die denken dat hun relatie is mislukt ‘hebben een hoger risico op voortijdige dood’

GFC NIEUWSREDACTIE- Mannen die denken dat hun relatie is mislukt, lopen een verhoogd risico om vroegtijdig te overlijden, blijkt uit een nieuw Israelisch onderzoek.

Een team van de Universiteit van Tel Aviv onderzocht uitgebreide gezondheidsgegevens die meer dan 30 jaar teruggaan en volgde de sterfgevallen en doodsoorzaken van meer dan 10.000 Israëlische mannen.

Niet gelukkig zijn met je huwelijk, of zelfs je huwelijk als slecht beschouwen, maakte dat de mannen eerder overleden aan cerebrovasculaire (CVA) ziekten, zoals een beroerte, of verstopte slagaders in hetzelfde tempo als roken en gebrek aan lichaamsbeweging.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Tweeling die verloofd is met dezelfde man zegt dat ze baby’s zullen delen na het huwelijk

De mannen die vonden dat ze ongelukkig waren, hadden 69,2 procent meer kans om te sterven aan een beroerte dan degenen die gelukkig waren in hun huwelijk, vonden de onderzoekers.

Als we kijken naar alle gevallen van voortijdige sterfte onder mannen, was het sterftecijfer 19 procent hoger onder mannen die zeiden dat hun huwelijk onbevredigend was.

De auteurs van de studie zeggen dat gezondheidsautoriteiten huwelijkstherapie moeten promoten als een manier om de gezondheid van mannen te verbeteren, zodat ze langer kunnen leven.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten