Politiebond: parlementariërs hebben ware aard laten zien

GFC NIEUWSREDACTIE- De Surinaamse Politiebond (SPB) heeft kennis genomen van de brief, die enkele coalitieleden gestuurd hebben naar de president, waarin aandacht wordt gevraagd voor het protest van de bond.

Er wordt onder andere gesproken over het protesteren zonder een vergunning, de poging tot bestorming van DNA en represaille maatregelen tegen agenten die hun boekje te buiten gingen.

Revelino Eijk, woordvoerder van de bond, zegt dat een vreedzame betoging een grondrecht is. De bond zegt daarnaast dat de parlementariërs hun aard kenbaar maken, door het woordje represaille. Dit is een synoniem van vergelding of wraak.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Foei toch politie!

Eijk zegt dat een volksvertegenwoordiger zich niet op zo’n manier zou moeten willen opstellen tegen een actie van een vakbond.

Afgelopen week heeft ook de Stootgroep Rechtspositionele Aangelegenheden (SRA) bij het Korps, kritiek gehad op de wijze van protest van de bond. Zij zijn het eens met de doelen, maar vinden dat er middels dialoog veel bereikt kan worden.

Hierover zegt Eijk dat de leden van de stootgroep aanwezig waren op de ALV van de bond. Er is nooit kritiek geuit op het besluit tot demonstratie. Eijk vermoed dat dit gaat om een verkiezingsstunt binnen de Politiebond.

De afgelopen dagen heeft de bond gesprekken gevoerd met de regering. Maandag zijn die gecontinueerd, terwijl in de avond de bond geïnformeerd werd over de gang naar het IMF.

Vandaag om 12:00 uur wordt er een Algemene Ledenvergadering belegd.

Overige berichten