Politiebond distantieert zich van actie NDP-gelieerden

GFC NIEUWSREDACTIE- De Surinaamse Politiebond (SPB) distantieert zich van de actie van NDP’ers vandaag.

In een oproep op social media roepen NDP-gelieerden om het vertrek van de huidige regering.

Het volk is opgeroepen om massaal actie te voeren tegen de regering. “Surinamers wordt wakker. Hoelang gaan jullie nog thuis zitten? Kom en join het protest. Free Su from Chan,” klinkt het.

Hieronder het bericht van de SPB waarin die zich distantieert van bovenstaande actie:

“Het bestuur van de Surinaamse Politie Bond (SPB) heeft slechts haar leden (lees: actief dienende ambtenaren van politie) opgeroepen zich aan te melden in de Politie Academie (lees: POC) voor het hervatten van een verdaagde algemene ledenvergadering (alv).

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Kind met beperking maand lang opgesloten in huis zonder eten en drinken

Op de alv van woensdag 19 mei 2021 hebben de leden unaniem het besluit genomen om bij de hervatting van de vergadering op heden, donderdag 20 mei 2021 om 07.30 uur, zich te begeven naar het politiebureau Centrum aan de Keizerstraat en vervolgens te lopen naar het gebouw van De Nationale Assemblee (DNA) om daar protest aan te tekenen tegen enkele zaken omtrent de belangen van de leden.

Het gaat daarbij om zaken waaronder:

1. De kwestie ziektekosten verzekering (SZF)

2. Het uitblijven van beloofde loononderhandelingen en onderhandelingen omtrent het jaren ingediend wensenpakket zijdens de werkgever

3. Het uitblijven van reguliere opleidingen waardoor leden langer in een rang blijven dan de wettelijk vastgestelde termijnen en daardoor ernstig in hun rechtspositie worden benadeeld.

4. Het uitblijven van bevorderingsbeschikkingen en resoluties waardoor leden ernstig worden benadeeld in hun financiële rechtspositie.

5. Het niet kennen van de SPB zijdens de regering bij besprekingen rond de gang naar het IMF.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Crimineel stopt dominosteen in geslachtsdeel om zich te kunnen bevredigen in cel, mogelijk permanent beschadigd

Dit model van de ledenvergadering is op geen enkele wijze bedoeld om tegen actuele vraagstukken/ de politieke situatie in het land te protesteren.

De SPB beklemtoont dan ook dat zij nooit en op geen enkele wijze, andere personen of organisaties, heeft opgeroepen zich aan te melden te POC voor deelname aan een protestactie, zulks in tegenstelling tot spraakberichten die thans rondgaan.

Derhalve zullen er ook geen derden worden toegelaten tot het terrein van de Politieacademie, in elk geval niet de locatie van de te houden algemene ledenvergadering.

De SPB heeft als corebusiness het behartigen van de belangen van haar leden en mengt zich niet in politieke issues.

De SPB kent haar verantwoordelijkheid en zal er ook op toezien dat het slechts gaat om het hierboven gestelde,” aldus Revelino Eijk, woordvoerder van de SPB.

Overige berichten