Politiebericht dodelijke aanrijding rotonde Wijdenboschbrug

GFC NIEUWSREDACTIE- De 68-jarige mede-inzittende Alice Kartoidjojo gehuwd Kasanpawiro is op 17 augustus na betrokken te zijn geweest bij een aanrijding op de rotonde nabij de Wijdenboschbrug in Suriname komen te overlijden.

De politie van Nieuwe Haven kreeg omstreeks 12.15 uur een melding van een aanrijding tussen een DAF sleepvoertuig en drie personenauto’s.

Uit het onderzoek blijkt dat de 42-jarige DAF-truckbestuurder H.L. over de Wijdenboschbrug reed. Hij kwam vanuit de richting van Commewijne en ging richting Paramaribo.

Voor hem reden een aantal voertuigen die eveneens vanuit de richting van Commewijne kwamen en richting de rotonde gingen.

Op een bepaald moment viel het remsysteem van het sleepvoertuig bij de top van de brug uit. De truckbestuurder probeerde af te remmen, maar dat lukte hem echter niet, waardoor hij tegen het laatste voertuig dat voor hem reed, aankwam.

H.L. week vervolgens uit naar de rechter rijstrook, maar kwam in botsing met een andere auto die vanuit tegenovergestelde richting kwam aangereden.

Het sleepvoertuig rolde verder en kwam op de rotonde in botsing met het voertuig waarin Alice en haar echtgenoot zaten. Alice was vrijwel op slag dood.

Het ontzielde lichaam van Alice dat bekneld zat in het voertuig, werd door de brandweer uit de auto gehaald. Haar 71-jarige echtgenoot P.K. heeft letsels opgelopen en werd met de ambulance afgevoerd naar de afdeling Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

Hij is ter observatie in de ziekeninrichting opgenomen.

De truckbestuurder H.L. blijkt niet in het bezit te zijn van de Categorie rijbewijs om het voertuig te mogen besturen.

Het ontzielde lichaam van Alice in opdracht van het Openbaar Ministerie ter obductie in beslag genomen, terwijl de truckbestuurder hangende het onderzoek in verzekering is gesteld, meldt het KPS.

Overige berichten