fbpx

Politie verscherpt beleid voor openbare vermakelijkheden na incident Flamboyant Park

GFC NIEUWSREDACTIE- Naar aanleiding van de recente ontwikkelingen met betrekking tot beveiligingswerkzaamheden bij het houden van publieke vermakelijkheden, is komen vast te staan dat de beveiligingsdiensten, het zij bewust of onbewust, niet berekend zijn voor hun taken.

Dit is weer gebleken bij het voorval dat op zaterdag 27 augustus heeft plaatsgevonden in het voormalig Flamboyant Park, nu @Live Entertainment Center toen securityguards tijdens het Summer Festival de politie hebben belet toen zij een guard wilde aanhouden.

De situatie escaleerde en de guard zou de inspecteur van politie met een vuistvuurwapen hebben bedreigd. Daarbij deed hij ook dreigende uitlatingen. De manschappen die met de politieofficier waren grepen in en probeerde de man aan te houden. Daarbij werden zij belet door tientallen collega’s van de verdachte.

Er ontstond een gehaal en getrek tussen de agenten en securityguards, waardoor de verdachte de plaats kon verlaten.

BEKIJK OOK
Surinam Airways vlucht PY 994 wijkt uit naar Brussel vanwege dichte mist

De PR van het Korps Politie zegt in een bericht dat de politie te allen tijde bevoegd is controlewerkzaamheden uit te oefenen bij dergelijke activiteiten, wat als één des vergunningsvoorwaarden is aangegeven.

Om herhaling te voorkomen, worden ter ordening van deze branche de navolgende instructies gegeven waaraan de organisatoren zich dienen te houden bij het indienen van een aanvraag voor een publieke vermakelijkheid, te weten:

Duidelijk aangeven welke securitybedrijf zal worden belast met de beveiliging
De documenten van het bedrijf (copie) als bijlage meesturen met de aanvraag
Een K.K.F uittreksel van het securitybedrijf (copie) eveneens meesturen met de aanvraag.

Bij het ontbreken van deze documenten zal een afwijzend advies worden uitgebracht.