fbpx

Politie: Vermoedelijke schutter en kompaan dodelijke schietpartij Drambrandersgracht aangehouden, tweede schutter voortvluchtig

GFC NIEUWSREDACTIE- De vermoedelijke schutter en kompaan die betrokken waren bij de dodelijke schietpartij aan de Drambrandersgracht in Paramaribo (Suriname) zijn aangehouden, terwijl een tweede schutter voortvluchtig is.

Dit meldt het Korps Politie Suriname.

Bij een schietpartij op dinsdag 15 november aan de Drambrandersgracht heeft de 24-jarige Keith Nijon het leven gelaten. Zijn 29-jarige kompaan Fernando B. is later op de dag door leden van het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) op zijn woonadres in Wanica opgespoord en aangehouden.

De politie trof op die bewuste dag het slachtoffer Keith N. dat geen teken van leven meer vertoonde met schotverwondingen in zijn voertuig aan. De auto waarin Keith zat, vertoonde een aantal kogelinslagen.

Volgens het voorlopig onderzoek en beschikbare beelden stapte de vermoedelijke schutter Glenn S. uit een zwart gelakte pick-up die op de locatie geparkeerd stond, terwijl zijn voortvluchtige kompaan in de pick-up bleef zitten.

Glenn nam plaats in het voertuig waarin Keith en zijn kompaan Fernando zaten. Op een bepaald moment werden er schoten gelost, waarbij Fernando bij die gelegenheid uit het voertuig stapte en in de richting van de Fred Derbystraat rende en vervolgens in een taxi stapte.

De schutter stapte ook uit en probeerde Keith met zijn voertuig de plek te verlaten. Tijdens het wegrijden, loste Glenn een aantal schoten op het voertuig van Keith, waarbij het slachtoffer vermoedelijk wederom werd geraakt en tegen een stilstaand voertuig aankwam.

BEKIJK OOK
Arbeid wil spoedige operationalisatie Fonds Voorzieningen Ouderschapsverlof

Toen de politie ter plekke verscheen, overhandigde een omstander haar een vuistvuurwapen. Het vermoeden bestaat dat dit wapen van het slachtoffer Keith is.

Na de daad nam de schutter Glenn die over de Nederlandse nationaliteit beschikt wederom plaats in de pick-up die met volle vaart wegreed. Via Frans-Guyana probeerde hij naar Nederland te vertrekken, maar werd door de autoriteiten van Frans-Guyana aangehouden. Aan de uitlevering van deze verdachte wordt gewerkt.

De pick-up is op woensdag 16 november onbeheerd aangetroffen aan de Martin Luther Kingweg. In de pick-up werd er een vuistvuurwapen gevonden. Zowel de pick-up als het wapen zijn door de politie in beslag genomen.

Het ontzielde lichaam van Keith is door de politie ter obductie in beslag genomen, terwijl de verdachte Fernando in verzekering is gesteld. Aan de aanhouding van de voortvluchtige kompaan van Glenn wordt gewerkt.

Deze zaak is voor verder onderzoek overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten.