Politie sluit agressieve zoon op die huisgenoten bedreigde met brandstichting en de dood

GFC NIEUWSREDACTIE- De 30-jarige Melvin J. is op 24 mei door de politie van Latour na te zijn opgespoord aangehouden.

Zijn moeder schakelde op 23 mei de politie in toen haar agressieve zoon haar en overige huisgenoten met de dood bedreigde en aangaf dat hij haar woning in brand zou steken.

Bij aankomst van de politie had de verdachte de plek verlaten. Opsporing in de directe omgeving leverde niet het gewenste resultaat op.

Onderzoek wees uit dat de driftkop, die naar zeggen van de moeder een patiënt is van het Psychiatrisch Centrum Suriname (PCS), het tot een gewoonte had gemaakt haar zonder enige reden te bedreigen.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Man krijgt levenslang voor ombrengen 19-jarige alcoholverslaafde broer

Zonder enige aanleiding mishandelde Melvin zijn broer op 23 mei. De driftkop werd daarbij door zijn moeder aangesproken omtrent zijn gedrag. Dit viel niet in goede aarde bij hem, waardoor hij tekeerging tegen zijn moeder en alle huisgenoten met de dood bedreigde.

In zijn woedeaanval greep hij naar een lege bierfles en gooide die op zijn moeder. Zij liep hierdoor een snijverwonding op aan haar linkerschouder en de glasscherven kwamen in het haar van de vrouw terecht. Het slachtoffer wenste echter geen medische behandeling.

Melvin begaf zich in de morgen van 24 mei weer naar de woning van zijn moeder en ging erg tekeer. De agressieve man werd door omstanders aangehouden en overgedragen aan de ingeschakelde politie.

Bij de voorgeleiding ontkende Melvin PCS-patiënt te zijn. Hij is voor mishandeling en bedreiging door de politie in verzekering gesteld.

Overige berichten