fbpx

KPS moet alle informatie van moordenaars en rovers online zetten

GFC NIEUWSREDACTIE- Een 35- jarige vrouw die woont in Paramaribo en twee jaar terug een roofoverval heeft meegemaakt ziet graag dat alle informatie over onopgeloste roofovervallen en moordzaken door het Korps politie Suriname (KPS) online wordt gezet.

Daders die niet zijn gepakt moeten niet het idee krijgen dat politieonderzoeken na een poos ergens in een lade terecht komen en worden vergeten. Burgers moeten actief worden ingezet en meehelpen deze zaken op te lossen. De daders moeten achter de tralies.

Ze is van oordeel dat het vergroten van de pakkans van criminelen behalve een bevredigend gevoel aan slachtoffers geeft, ook een preventieve werking heeft.

De alleenstaande moeder van twee kinderen is volledig getraumatiseerd door het voorval, vooral omdat de twee daders die te werk zijn gegaan met een mes en zwaard nooit zijn gepakt door de politie.

BEKIJK OOK
Sluisdeuren en pompgemaal te Creola gerenoveerd door Openbare Werken

Ze pleit ervoor dat onopgeloste zaken ook veel meer aandacht krijgen in de Surinaamse media.

“Het mag niet zo zijn dat deze criminelen er zo makkelijk mee wegkomen. Het zou fijn zijn als de politie alle relevante details van alle onopgeloste zaken in Suriname online plaatst en steeds de  gemeenschap bij deze onderzoeken betrekt. Mogelijk komen er gouden tips binnen als er vaker attentie aan wordt gegeven”, hoopt ze.