fbpx

Politie Livorno houdt verdachte beroving tevens veroorzaker aanrijding aan, kompanen voortvluchtig

GFC NIEUWSREDACTIE- De 24-jarige automobilist Marcel V. die op 23 februari een aanrijding heeft veroorzaakt op de kruising van de Martin Luther King- (MLK) en de Latourweg in Suriname en naderhand ook tot een roversbende blijkt te behoren, is door de politie van Livorno aangehouden.

Dat meldt de politie vandaag in een bericht.

De wetsdienaren speelden in op een melding van het Command Center, waarbij er op voornoemde kruising een aanrijding had plaatsgevonden tussen twee voertuigen.

Onderweg naar de locatie troffen de politieambtenaren aan de Paltan Tewarieweg de benadeelde van de aanrijding, de 22-jarige P.G. aan. Hij gaf de politie te kennen dat hij betrokken was bij de aanrijding op eerder vermeld adres, maar door wilde rijden, aangezien hij in het bezit was van grote geldbedragen en bang was beroofd te zullen worden.

Hij kreeg echter bandenpech en kon zijn weg niet verder vervolgen. Een groep mannen die voor een winkel stond alwaar de aanrijding had plaatsgevonden, liep naar zijn auto toe en onder bedreiging van een scherpvoorwerp is hij door deze mannen beroofd van twee Iphones en de grote geldbedragen in SRD, Euro, US$, zijn autobescheiden en rijbewijs. Na de daad verlieten de verdachten de plek in vermoedelijk twee voertuigen.

Samen met de benadeelde koerste de politie naar de MLK-weg waar de benadeelde zijn voertuig had achtergelaten en troffen de auto met schade aan de rechter voorband, rechter koplamp en rechter voorbumper aan.

OOK INTERESSANT
Scholieren vermoedelijk in trance

Hierna werd de locatie van de aanrijding aangedaan, alwaar de politie de veroorzaker Marcel in een wit gelakt voertuig aantrof.

Onderzoek heeft uitgewezen dat P.G. over de MLK-weg reed, komende vanuit de richting van de Toekomstweg en gaande in die van de Beekhuizenweg. De autobestuurder Marcel reed over de Latourweg. Hij kwam vanuit de richting van de Kinkajoestraat, gaande in die van de MLK-weg.

Op de kruising van de MLK- en de Latourweg heeft Marcel verzuimd voorrang te verlenen aan het verkeer op de MLK-weg met als gevolg de aanrijding. Er was slechts sprake van materiële schade en geen van de bestuurders vertoonden teken van dronkenschap. Verder blijkt Marcel niet in het bezit te zijn van een Surinaams rijbewijs en zowel de keuring als de verzekering van het voertuig zijn vervallen.

Op camerabeelden is komen vast te staan dat de automobilist Marcel de aanrijding opzettelijk heeft veroorzaakt. Ook uit feiten en omstandigheden is gebleken dat hij deel uitmaakt van de roversbende die de benadeelde P.G. na de aanrijding hebben beroofd.

Hij werd in de boeien geslagen en ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau. Aan de aanhouding van zijn kompanen wordt gewerkt.

De verdachte Marcel is door de politie in verzekering gesteld en is zijn voertuig hangende het onderzoek in beslag genomen.