fbpx

Politie Centrum houdt twee winkeldieven aan

GFC NIEUWSREDACTIE- De politie van Centrum in Paramaribo (Suriname) heeft op 2 januari Desire B. (57) en Marcel R. (56) voor diefstal aangehouden.

Dit duo wordt ervan verdacht op zaterdag 31 december in een winkelpand aan de Steenbakkerijstraat kledingstukken te hebben weggenomen. De eigenaar van het winkelpand deed van deze diefstal aangifte bij de politie.

Naar zijn zeggen heeft hij op 31 december zijn winkelzaak in verband met de jaarafsluiting omstreeks 12.00 uur v.m. gesloten. Toen hij op maandag 2 januari naar zijn winkelzaak ging, constateerde hij dat er was ingebroken en dat onverlaten een hoeveelheid kledingstukken hebben weggenomen.

Deze benadeelde had op 5 december reeds aangifte gedaan toen onbekenden in zijn zaak hadden ingebroken en er vandoor gingen met drie airco units, koperen buizen, stroomkabel, kledingstukken en tassen.

BEKIJK OOK
Prijs bouwmaterialen binnen een jaar 54% duurder

Een oplettende burger stelde de politie van voormeld bureau op 2 januari telefonisch in kennis dat hij twee mannen met grote zakken inhoudende kledingstukken zag lopen en deze naar een leegstaand perceel brachten.

De politie deed direct de locatie aan voor onderzoek en op de twee verdachten werden de kledingstukken aangetroffen en in beslag genomen.

Bij de aanhouding van Marcel werd eveneens een tas in beslag genomen die van de diefstal van 5 december afkomstig blijkt te zijn.

Desire en Marcel die bekend zijn bij de politie blijken, werden overgedragen aan de Recherche van Regio Paramaribo.

De verdachten zijn in verzekering gesteld.