Politie bevestigt dood twee mannen na zware aanrijding Afobakaweg, zes gewonden afgevoerd

GFC NIEUWSREDACTIE- Twee mannen, van wie de personalia nog ontbreken, zijn op 11 januari na een zware aanrijding op de Afobakaweg komen te overlijden.
De politie van Paranam kreeg omstreeks 16.35 uur vanuit het Command Center een melding dat er een zware aanrijding had plaatsgevonden aan de Afobakaweg. Daarbij was een auto in de langs de weg lopende goot beland en dat er vermoedelijk doden te betreuren waren.
Bij aankomst van de politie ter plaatse werden een wit gelakte Toyota Crown en grijs gelakte Toyota Corolla aangetroffen. De voertuigen vertoonden aanzienlijke schade.
Onderzoek wees uit dat 21-jarige autobestuurder S. Ch. met vier dames en een kindje van 5 jaar in de Toyota Crown over de Afobakaweg reed. Hij reed richting Brokopondo.
Ter hoogte van mast 38 zag S. dat zijn tegenligger, de bestuurder van de Toyota Corolla, twee DAF-trucks met containers inhaalde. Om een botsing met de tegenligger te voorkomen, week de bestuurder S. uit naar links en kwam op de zuidelijke berm terecht.
De bestuurder van de Toyota Corolla week op dat moment uit naar rechts met als gevolg de aanrijding. De Toyota Corolla met drie inzittenden – inclusief de chauffeur – belandde na de botsing, op de zuidelijke berm met zijn kop in een langs de weg lopende de goot.
Twee mannen die in dat voertuig zaten, vertoonden geen levensteken meer. Een arts die ter plaatse kwam, stelde de dood vast. De derde man E. sprak onsamenhangend. Hij kon zijn volledige personalia niet doorgeven en ook niet aangeven wie de bestuurder van het voertuig is geweest.
De bestuurder S. kwam met de schrik vrij, terwijl de vier dames en het meisje geen zichtbare letsels vertoonden, maar wel van pijn klaagden.
Zij werden samen met E. – die in kritieke toestand verkeert – per ontboden ambulance afgevoerd naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.
De ontzielde lichamen van de twee mannen zijn voor obductie in beslag genomen. De voertuigen zijn hangende het onderzoek eveneens in beslag genomen.

Overige berichten