fbpx

Pleegmoeder 13-jarige tiener die voor opschudding zorgde: Hij zoekt gewoon aandacht

GFC NIEUWSREDACTIE- De pleegmoeder van de 13-jarige tiener die eerder deze week voor opschudding zorgde op de Arthur Hoogendoorn Atheneum in Paramaribo, Suriname, zegt dat de jongen gewoon aandacht zocht.

I.S. is op 25 oktober door de politie van Jeugdzaken aangehouden voor bedreiging.

De scholier werd ervan verdacht op maandag 24 oktober een post op Facebook te hebben geplaatst, waarbij vermoedelijk een zwarte Glock pistool met een geluidsdemper met de volgende tekst: “Ik ga morgen quiete Kid worden ifyk what i mean” viraal ging op social media.

Aan de hand van de Facebookpost besloot de schoolleiding om haar deuren op dinsdag 25 oktober gesloten te houden om erger te voorkomen. De politie werd direct van dit voorval in kennis gesteld, waarna politieambtenaren van de afdeling Jeugdzaken de school aandeden voor het instellen van een onderzoek.

De pleegmoeder van de verdachte werd aangehoord en gaf de politie te kennen dat het om een zwarte speelgoed pistool gaat die zij voor de jongen in een Chinese winkel heeft gekocht voor een Halloween party die op zondag 30 oktober door een Community in gesloten kring zal worden gehouden.

BEKIJK OOK
Nederlandse Defensie bezoekt Suriname met 47e Onafhankelijkheidsdag

Een arbeider die de post op social media had gezien, stelde haar daarvan op de hoogte en adviseerde de vrouw om de post van Ishaan te volgen. Naar zeggen van de pleegmoeder zoekt de 13-jarige jongen gewoon aandacht.

I.S. die opgebracht was voor verhoor werd na een ernstige waarschuwing heengezonden. De scholier zal verder worden begeleid om dit traumatisch voorval het hoofd te kunnen bieden.

De politie doet niet alleen op jeugdigen een beroep, maar op de totale samenleving dit soort zwaarwichtige gedragingen achterwege te laten. “U verstoort daarbij niet alleen de openbare orde en rust, maar schaadt daarbij ook jouw psychische gemoedstoestand en dat van anderen. Elke ernstige bedreiging wordt serieus genomen en levert een strafbare feit op. De politie zal niet schromen op te treden tegen personen die zich toch hieraan schuldig maken.”