Plaats grote tent op Onafhankelijkheidsplein Paramaribo en prik 24 uur per dag

GFC NIEUWSREDACTIE- Plaats zo gauw als dat kan een grote tent op het Onafhankelijkheidsplein in Paramaribo en prik 24 uur per dag in de armen van allen ouder dan 18 jaar die dat wensen.

Haal zoveel mogelijk drempels weg en stop met alle gecompliceerde aanmeldingsformulieren en afspraken via het net! Maak het voor de gemeenschap veel gemakkelijker om een prikje te komen halen.

Creëer ook veel meer laagdrempelige priklocaties in het land.

Dat is de oproep die het Kritische Surinaamse VrouwenCollectief (KSVC) doet aan de Surinaamse regering.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Vrouw van miljardair in gevangenis na ombrengen politieagent met wie ze vreemdging

In een verklaring die naar GFC Nieuws is gestuurd laat het KSVC weten dat de afspraakprocedures om een prikje te mogen krijgen momenteel veel te complex zijn voor vooral de minder geschoolde Surinamers.

“De huidige aanpak is te complex voor veel burgers. Maak het gemakkelijk en prik 24 uur per dag op het Onafhankelijkheidsplein”.

“Een ieder kent de locatie, het is veiliger in de open lucht en er is genoeg parkeerruimte in de nabije omgeving”, aldus het VrouwenCollectief.

Volgens Jennifer Atmo van het KSVC kan de grote tent op het Plein, inclusief toiletten, stroomtoevoer, lichtpunten en andere infrastructuur binnen enkele dagen in orde worden gemaakt.

BEKIJK MEER GFC GEZONDHEIDSNIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten