fbpx

PL: handen in elkaar slaan om samen uit deze crisis te komen

GFC NIEUWSREDACTIE- In deze moeilijke tijd voor alle Surinamers is het juist vereist dat wij de handen in elkaar moeten slaan en elkaar moeten ondersteunen om samen uit deze crisis te kunnen geraken.

Dit zegt de Pertjajah Luhur (PL) in een bericht.

Wat een vreedzame betoging had moeten zijn op vrijdag 17 februari, werd volgens de PL een nachtmerrie voor Suriname waarbij have en goed van personen, bedrijven en de Staat het moesten ontgelden.

Ofschoon de partij het recht om te demonstreren erkent als één van de fundamenten van de democratische rechtsstaat, verwerpt zij met klem het geweld en de ernstige openbare ordeverstoringen gepleegd door groepen in de binnenstad van Paramaribo.

“Wij zijn ons bewust van de zware last waaronder de Surinamers gebukt gaan vanwege de financiële economische crisis en onderschrijven tegelijkertijd ook het recht van elke Surinamer om een beter bestaan te hebben, maar dat rechtvaardigt geenszins dat de grenzen van het recht om te demonstreren wordt overtreden.”

OOK INTERESSANT
Nog twee leden roversbende opgepakt voor aanrijden en beroven slachtoffer

“Wij doen hierbij een beroep op alle Surinamers om het hoofd koel te houden en zich niet schuldig te maken aan het overtreden van regels”

“De roep van de samenleving voor lotsverbetering zal de partij altijd ondersteunen mits het op een ordelijke en vreedzame manier plaatsvindt. Wanorde, geweld en plunderingen zullen wij als partij altijd met klem afwijzen.”