Pertab Goerdayal leidt acties Vliegende Brigade

GFC NIEUWSREDACTIE- Diverse actoren zijn eerder deze week bijeengekomen op het districtscommissariaat Paramaribo-Noordoost om zich te buigen over de prijzen in de winkels.

De vergadering werd geleid door districtscommissaris (dc) Ricardo Bhola met ondersteuning van Pertab Goerdayal van het Kabinet van de President.

Goerdayal, coördinator van de in leven geroepen “Vliegende Brigade Prijscontrole”, gaf aan ruime mandaat van de president te hebben gehad en aangesteld is door de president, om dit werk uit te voeren.

Tijdens deze meeting is gesproken over de stijgende prijzen waarvan de samenleving de dupe van wordt. Ook is aangegeven dat niet alleen de kleine winkels aangedaan zullen worden, maar ook de groothandelaren en parastatale bedrijven.

Verder is er afgesproken dat men zal optreden tegen overtreders, “en indien men tot sluiting moet overgaan of intrekking van de vergunning dit zal geschieden, zonder aanzien des persoon,” werd aangehaald.

De controle zal geschieden door verschillende instanties: de bestuursdienst, Economische Controle Dienst (ECD) en de politie. “Het wordt controle in een nieuwe jasje,” aldus Goerdayal.

Overige berichten