fbpx

Personeel AZP ziet het niet meer zitten

GFC NIEUWSREDACTIE- De Algemene Bond van Personeel in dienst van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (ABPLAZ) in Suriname heeft tijdens een persconferentie de problemen van het personeel en de zorg aangekaart.

Ook werd door vakbondsvoorzitter Lloyd Pool verslag gedaan van de status van de rechtszaak die het ziekenhuis heeft aangespannen tegen de bond.

Na de laatste acties werd de bond wederom voor de rechter gedaagd. Er zijn steeds afspraken gemaakt tussen partijen. Echter blijft een concreet resultaat uit.

Pool zegt dat het wegtrekken van personeel een groot probleem is. Ook de salariscorrecties en voorzieningen voor het personeel blijven uit.

De bond moet zich op 13 april wederom melden bij de rechter. Er zijn geen tussentijdse oplossingen voor het personeel. Zij zit met de handen in het haar.

Steeds meer medisch personeel – van verpleegkundigen, technisch personeel tot artsen-, vertrekt uit Suriname om elders een betere toekomst op te kunnen bouwen. Het AZP heeft net als overige ziekenhuizen een ernstig tekort aan ziekenhuismateriaal, apparatuur en personeel. Dit alles gaat ten kosten van de zorg.

Foto: Het zorgpersoneel heeft in 2022 meerdere malen geprotesteerd voor lotsverbetering, echter zonder het gewenste resultaat.

OOK INTERESSANT
Inspiratiebeurs ‘SULA’ biedt gevarieerd programma