Per 1 december alleen op vertoon vaccinatiekaart toegang tot OW

GFC NIEUWSREDACTIE- Om de regering te ondersteunen in haar streven de vaccinatiebereidheid verder te verhogen, heeft minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW) in Suriname besloten een vaccinatiedag te organiseren bij het departement aan de Jagernath Lachmonstraat.

Deze activiteit vindt plaats op dinsdag 16 november aanstaande. De bewindsman wil hiermee het personeel en publiek beschermen en tegemoetkomen. “Er is een speciale dag gekozen waarop iedereen kan komen. Er wordt ook nagegaan om bedrijven in de buurt te vragen mee te participeren,” vertelt de bewindsman.

Vanaf zijn aantreden neemt minister Nurmohamed het beschermen van zijn personeel tegen het virus heel serieus. In de afgelopen periode zijn er diverse maatregelen genomen op het departement.

Volgens de bewindsman worden deze maatregelen om de twee weken aangepast, en wel op basis van het regeringsbeleid. Er wordt daarbij gebruik gemaakt van een roulatieschema, tijdwisselingen en werken op afstand. De afgelopen maanden zijn deze maatregelen verscherpt vanwege de vele besmettingen en overlijdensgevallen.

Het ministerie van OW onderneemt regelmatig acties om besmettingen op de werkvloer te voorkomen. Elke vrijdag wordt het gebouw bespoten. Per 1 december worden de maatregelen weer aangepast. Met de verdere verscherping wil het ministerie nul besmettingen op de werkvloer.

Vanaf 1 december zal zowel personeel als publiek slechts op vertoon van een vaccinatiekaart worden toegelaten tot het gebouw.

Bezoekers die niet gevaccineerd zijn, hebben een beperkte toegang en wel tot de kassa, de Burger Informatie Unit of de intakebalie voor vergunningsaanvragen. Per keer kunnen 5 bezoekers volgens een nummersysteem worden toegelaten.

Minister Nurmohamed laat optekenen dat hij vanwege de situatie voor een keuze kwam te staan tussen mensenlevens beschermen of sluiten van het gebouw. Het laatste was volgens hem geen optie, omdat de diensten aan de samenleving anders zouden komen weg te vallen.

Het streven is om met de vaccinatiedag ervoor te zorgen dat het werk op het ministerie niet stil komt te liggen. Tijdens deze activiteit zullen er ook informatiesessies gehouden worden om de mensen te stimuleren zichzelf en anderen te beschermen.

De vaccinatiedag staat voor dinsdag 16 november gepland.