Pas na mijn emigratie naar Nederland voelde ik me gewaardeerd als vrouw, zegt Surinaamse

vrouw hoofd achteren  scaled

GFC LIFESTYLEREDACTIE- Een 35-jarige van origine Surinaamse zegt dat ze pas na haar emigratie naar Nederland voelt hoe het is om zich gewaardeerd en gerespecteerd te voelen. Haar perspectief als vrouw is volgens haar totaal veranderd.

Shanti* stuurde per e-mail haar ervaring over haar verhuizing naar Nederland, geïnspireerd door een artikel dat onlangs op GFC was gepubliceerd, genaamd Surinaamse dames: onze enige hoop op een goed leven is een rijke buitenlandse man

“Ik kan me erg vinden in het verhaal van de dames. Hoewel ik mijn geboorteland erg liefheb en het niet wil bekritiseren, voelde ik dat ik als vrouw niet voldoende werd erkend,” vertelde ze aan GFC Lifestyle.

Shanti verhuisde voor haar studie naar Amsterdam en kreeg de mogelijkheid om in Europa te blijven wonen.

“In Nederland waarderen ze vrouwen op een manier die ik niet vaak zag in Suriname. In relaties, sociale kringen, in de werkomgeving, overal voel ik respect.”

OOK INTERESSANT
Surinaams gezin dat in Nederland was: 'De winkels gaan veel te vroeg dicht'

De 35-jarige noemt emigratie naar Nederland één van de beste beslissingen die ze ooit heeft genomen, hoewel ze aangeeft de cultuur en de tradities van haar thuisland erg te missen.

“Iedere vrouw moet streven naar respect, waardering en erkenning,” aldus Shanti.

*Echte naam bekend bij de redactie.
Foto ter illustratie.