fbpx

Waarom ik als Nederlander nooit in Suriname zou willen wonen

INGEZONDEN- Mijn vergevorderde plannen om samen met mijn gezin naar het altijd warme Suriname te verkassen gaan voorgoed de prullenbak in.

Na mijn stageperiode van enkele maanden in Suriname wilde ik na terugkomst in Nederland maar één ding; mij permanent vestigen in Suriname. Ik werd er royaal ontvangen en ontmoette er tenslotte mijn huidige echtgenote waarmee ik twee kinderen heb, en samen mee in Nederland woon.

Na veelvuldig Suriname te hebben bezocht, kreeg ook mijn vrouw steeds meer heimwee naar haar echte thuis.

Onze emigratieplannen vorderden als de bliksem. Voor ik het wist hadden we een leuke woning bemachtigd en stonden we op het punt de vliegtickets te kopen. Maar echter…

Het was begin 2020 en de wereld veranderde immens. Al onze plannen werden overhoop gegooid door het virus. Ik volgde het nieuws op de voet, en wat er in Suriname gebeurde zat me totaal niet lekker.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Leefkwaliteit van mensen in Suriname wordt geruïneerd door coronamaatregelen regering

Afgezien van het feit dat er in Nederland en in Suriname gewoon Nederlands wordt gesproken, zijn de cultuurverschillen gigantisch te noemen.

Ik ben tot de conclusie gekomen dat de Surinamer een volk zonder ruggengraat is en dat voor mij de verschillen te groot zijn om er een toekomst op te bouwen met mijn gezin.

Een volk zo passief dat een potentiële totale lockdown (huisarrest) zonder problemen voor langere duur zou accepteren.

Een volk zo dociel dat toestaat dat een overheid hen financieel compleet uitkleed.

BEKIJK OOK
Man (51) aangehouden voor seksueel misbruik 20-jarige zwakbegaafde nicht

Een volk zo nederig dat al langer dan anderhalf jaar zonder tegengas een avondklok (gijzeling) wordt aanvaardt.

Een volk zo onderdanig dat het werkelijk alle oorlogse en draconische coronamaatregelen tolereert.

Geef mij maar een doorgeschoten Thierry Baudet die de maatregelen in Nederland vergelijkt met wat er in de tweede wereldoorlog gebeurde!

De absurditeit in het land kent hoegenaamd geen grenzen. Het oppakken van burgers door de politie en ze zweepslagen toebrengen indien ze zich tijdens de avondklok buiten bevinden, en ze vervolgens de hele nacht dumpen op een speciaal ingerichte buitenlocatie zou hier in Nederland als een grote misdaad, en als reden voor protest worden gezien. En terecht.

Het is pijnlijk om te constateren, maar deze zwakke mentaliteit vloeit voort uit het lage denkniveau van de bevolking. De familie van mijn echtgenote is het met mij eens; er is al decennia duidelijk sprake van een terugval wat betreft de algemene ontwikkeling van velen in het land. Het is overduidelijk dat de onafhankelijkheid van Nederland het land de das heeft omgedaan.

Het merendeel van de Surinamers functioneert cognitief op een zeer laag niveau en om die reden zien we er vóóral voor onze kinderen geen toekomst.

Alex V. Rotterdam

Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Wenst ook u een ingezonden stuk te publiceren? Mail dit naar [email protected]