Parlement buigt zich over Wet bescherming privacy en persoonsgegevens

cybercrime hack password interner fraude  scaled

GFC NIEUWSREDACTIE- De samenleving, maar ook bedrijven in Suriname moeten zorgvuldiger omgaan met de privacy van personen.

De leden van de Commissie van Rapporteurs voor de ontwerpwet Bescherming Privacy en persoonsgegevens zijn daarom bijeengeweest in De Nationale Assemblee (DNA)om zich hierover te buiten.

De wet zal de samenleving meer recht bieden en bedrijven en organisaties zullen meer verantwoordelijkheid hebben om zorgvuldiger met digitale persoonsgegevens om te gaan.

Organisaties en bedrijven beschikken over persoonlijke gegevens van de samenleving en zelf delen wij dagelijks bewust/onbewust gegevens. Om privacy en bescherming te bieden op persoonlijke gegevens van de samenleving is de aanname van deze wet belangrijk.

Voor deze bijeenkomst waren aanwezig, vertegenwoordigers van:
• Het Ministerie van Justitie en Politie
• Het Ministerie van Volksgezondheid;
• Het Directoraat Nationale Veiligheid / Kabinet President;
• Het ministerie van Binnenlandse Zaken/Centraal Bureau voor Burgerzaken

De presentatie is verzorgd door mevrouw Tira Greene, consultant bij de International Development Bank. Regulatory framework for digital markets, de internationale ontwikkelingen en andere belangrijke kwesties zijn besproken tijdens de bijeenkomst.

OOK INTERESSANT
Saoedi-Arabische Staatsminister versterkt relatie met Suriname en Moslimgemeenschap

Na de presentatie hebben de leden vragen gesteld, hun inzichten met betrekking tot de wet gedeeld en vervolg afspraken gemaakt. Komende week staat er opnieuw een presentatie op agenda.