fbpx

Parkeerbeleid historische binnenstad Paramaribo onder de loep

GFC NIEUWSREDACTIE- Binnen het Paramaribo Urban Rehabilitation Programma (PURP) heeft Het ingenieursbureau ILACO, dat een strategie moet ontwikkelen om het parkeerbeleid in de historische binnenstad van Paramaribo (Suriname) te ordenen, een presentatie verzorgd.

Deze activiteit is onderdeel van de activiteiten binnen PURP om onze historische binnenstad “wederom tot leven te brengen”.

De presentatie kenmerkt zich als de eerste bijeenkomst met belanghebbenden, namelijk vertegenwoordigers uit de publieke en private sector. Er volgen meerdere bijeenkomsten en het advies document moet eind juli dit jaar afgerond worden.

Natasja Deul, Program Coördinator van PURP, benadrukte het belang van de stakeholders en hun betrokkenheid voor een succesvol uit te voeren parkeerbeleid.

BEKIJK OOK  Taxirijder in Suriname vraagt SRD 500,- per uurrit aan toeristen uit Nederland

De aanwezigen uit zowel de publieke- als private sector gaven aan meer te willen samenwerken en reeds in een vroeg stadium betrokken te willen zijn bij de uitvoering.

Ook richtten veel vragen zich op het onderzoek zelf, dat is uitgevoerd middels enquêtes, interviews en bestudering van vorige studies.

Alle verzamelde informatie geeft aan dat het parkeren in de binnenstad geordend moet worden, maar niet zonder alle bijkomende factoren ook aan te pakken.