fbpx

Pamaka wil meer halen uit ontwikkelingsfonds Newmont

GFC NIEUWSREDACTIE- Paramakaners in het Surinaamse binnenland willen meer inspraak hebben in het Newmont-Pamaka Community Development Fund (NPCDF).

Het traditioneel gezag en de rest van deze gemeenschap willen graag dat middelen uit dit fonds efficiënter worden aangewend voor de ontwikkeling van de Pamakaners.

In dit kader heeft een sterke delegatie werkbezoek gebracht aan vicepresident Ronnie Brunswijk om de aandacht van de regering te vragen voor de ontwikkelingen met betrekking tot dit fonds.

Bij wet is vastgesteld dat de goudmaatschappij een fonds in het leven moet roepen om te werken aan duurzame ontwikkeling van de Paramakaners. Hierin moeten steeds twee vertegenwoordigers namens de overheid, de Paramakaanse gemeenschap als ook Newmont zitting moeten nemen.

BEKIJK OOK
Aangepaste sluitingstijden voor supermarkten, worststands, carwashes bars en restaurants

Brunswijk heeft de medewerking toegezegd om bij het aanwijzen van vertegenwoordigers namens de overheid, rekening te houden met personen die affiniteit hebben met de Pamaka-samenleving. Hij is van mening dat alle betrokken partijen de duurzame ontwikkeling van de groep als voornaamste doel moeten nastreven.

De delegatie bestond uit vertegenwoordigers van het Pamaka Traditioneel gezag onder leiding van enkele kapiteins en vertegenwoordigers van de stichting Duurzame Ontwikkeling Pamaka onder leiding van Geertruida Loseng.