fbpx

Pamaka wil landbouw ontwikkelen

GFC NIEUWSREDACTIE- De ontwikkelingsorganisatie Ana Makandie in Suriname heeft van 19 – 23 februari Landbouwtrainingen uitgevoerd in Pamaka.

De training behelste het opzetten van demonstratieplots voor groenteteelt als model om te voldoen aan de standaarden van het ministerie van LVV.

Indien de participanten zich kunnen houden aan de landbouwvoorschriften van LVV zijn ze instaat voor Newmont Suriname producten te leveren. De plots omvatten theoretische en praktische training voor het telen van groenten, hoogland rijst en vruchtbomen.

Dione Diko van de coöperatie Fiti Mau van Brokopondo was aangetrokken om de participanten de basisregels van goede agrarische praktijken bij te brengen.

De afdeling Social Responsibility van Newmont heeft de deelnemers geïnformeerd over de standaarden, voorwaarden en afname per productie-eenheid. De informatie is duidelijk geweest en de training is gefocust om productie te kunnen leveren aan het bedrijf.

OOK INTERESSANT
Bestuursdienst en politie: Waarom verwijderen jullie eerlijke hosselaars langs de straten?

De participanten gaan zich bundelen in een Pamaka Landbouw Coöperatie. Een voorlopig bestuur is benoemd om de organisatie vorm te geven. Ana Makandie is gevraagd om dit proces te begeleiden.

Stichting Ana Makandie is zeer ingenomen met de uitkomst en het effect van deze agrarische ontwikkeling in Pamaka en verdient navolging.

Dit project is gefinancierd door het bureau gemeenschapsprojecten Suriname van het ministerie van Financiën.