fbpx

Palmentuin en Waka Pasi gesloten voor publiek tijdens Onafhankelijkheidsviering

GFC NIEUWSREDACTIE- Rondom het Onafhankelijkheidsplein in Suriname is er een veiligheidszone ingesteld, waarbinnen de Onafhankelijkheidsvoering zullen plaatsvinden.

Binnen deze zone worden alle horeca-activiteiten verboden tot 25 november om 14.00 uur in de middag.

Ricardo Bhola, districtscommissaris van Paramaribo Noord-Oost, zegt dat de Palmentuin en Waka Pasi tot in de Van Rooseveltkade, worden afgesloten voor het publiek.

Voor de mensen die zoals gewoonlijk wat willen verkopen en hun kraam in de veiligheidszone zou vallen, gelden er strenge regels. Er moet een vergunning aangevraagd worden. Er mag geen drank in glazen flessen worden verkocht en de mensen mogen ook niet ter plekke koken.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Jong meisje sterft nadat stiefvader haar in brand steekt voor het stelen van snacks

Maatregelen

De total lockdown in verband met nationale feestdagen komt voor 25 november 2021 te vervallen. De partiële lockdown, het uitgaansverbod van 23.00 uur tot 5.00 uur blijft van kracht!

BEKIJK OOK
Nationaal Leger gaat kanonnen uittesten voor minuutschoten op Onafhankelijkheidsdag

Het uitgaansgebied dat bekend staat als Wakapasi en het verlengde daarvan, de Roseveltkade bevinden zich op die dag in de ingestelde veiligheidszone en zullen derhalve op 24 november 2021 vanaf 18.00 uur gesloten zijn voor het bestemmingsverkeer.

De toegangspoorten van de Palmentuin zullen vanaf 24 november 2021, 18.00 uur tot 25 november 2021, 14.00 uur gesloten zijn voor het publiek.

De veiligheidszone zal op 25 november vanaf 14.00 uur opgeheven worden en het gebied zal opengesteld zijn.

Er wordt vanuit het Commissariaat Paramaribo Noord-Oost een beroep gedaan op een ieder om zoveel mogelijk Srefidensi in een veilige thuisomgeving te herdenken.