fbpx

Pakistaanse ex-premier Imran Khan neergeschoten tijdens ‘duidelijke moordaanslag’

GFC NIEUWSREDACTIE- De Pakistaanse ex-premier, Imran Khan, werd donderdag neergeschoten toen een aanvaller het vuur opende op zijn voertuig in een schijnbare moordaanslag.

Vertegenwoordigers van de ex-premier vertelden CBS News dat hij in de voet en of het onderbeen werd geraakt en dat zijn verwondingen niet levensbedreigend waren. Hij werd voor behandeling naar een ziekenhuis in Lahore vervoerd.

Ongeveer een half dozijn andere leden van Khan’s entourage liepen ook verwondingen op bij de aanval, die de senior vicepresident van Khan’s politieke partij, PTI, “een duidelijke moordaanslag” noemde.

“Als de schutter daar niet was tegengehouden door mensen, zou de hele PTI-leiding zijn weggevaagd”, zei Fawad Chaudhry tegen persbureau Reuters.

BEKIJK OOK
Paus ontslaat wereldwijd katholiek liefdadigheidsleiderschap, benoemt commissaris

Khan, in het voorjaar afgezet als premier, heeft een lange campagne-protestreis gemaakt van Lahore naar Islamabad, waarbij zijn voertuigkonvooi onderweg in verschillende steden stopte.

De schietpartij gebeurde in Wazirabad in de provincie Punjab, ongeveer halverwege tussen de twee grotere steden.

Mensen in de menigte die zich hadden verzameld om Khan te zien, hielden de schutter snel aan en droegen hem over aan de autoriteiten.

Foto: De voormalige Pakistaanse premier Imran Khan (derde van rechts) gebaart tijdens een anti-regeringsmars naar Islamabad om vervroegde verkiezingen te eisen, in Lahore, 28 oktober 2022. / Credit: ARIF ALI / AFP / Getty