fbpx

OW ontvangt US$ 250.000 grant van India voor Early Flood Warning System

GFC NIEUWSREDACTIE- Het ministerie van Openbare Werken (OW) heeft een US$ 250.000 grant van India ontvangen voor de uitvoering van het project is ‘Enhance Early Warning Service Delivery to Communities of Suriname in order to build their resilience to flooding due to excess rainfall’.

Dit projectvoorstel is gemaakt in samenwerking met de afdelingen Ministeriële Plan Unit (MPU), Meteorologische Dienst Suriname (MDS) en de Waterloopkundige Dienst (WLA) van het ministerie.

Voor dit project is het United Nations Development Programme (UNDP) als implementatiepartner uitgekozen. Het project houdt in dat OW een Early Flood Warning System zal opzetten in Suriname. Naast de bestaande automatische en manuele meetstations landelijk, zullen er ook nieuwe geplaatst worden in het binnenland.

OOK INTERESSANT
Man opgepakt voor diefstal airco politie-unit tijdens protestdemonstratie

Eén van de belangrijke zaken bij dit project is de component capaciteitsversterking, waarbij het personeel van zowel de Meteorologische als de Waterloopkundige Dienst getraind zal worden in het gebruik van het softwareprogramma ArcGIS.

Hiermee kan op een snellere en effectievere manier informatie, die vooral betrekking heeft op extreem weer en verwachte overstromingen, tijdig doorgeven.

Door het op tijd verstrekken van deze informatie aan de samenleving kunnen de nodige voorzorgsmaatregelen getroffen worden.