OW-minister ziet niet af van ‘no work no pay’-maatregel

GFC NIEUWSREDACTIE- Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW) in Suriname zegt dat het ministerie zich geen stakingen meer kan veroorloven.

De bewindsman zegt dat de strijd die de Werknemers Organisatie Openbare Werken (WOOW) al enkele maanden voert, onnodig en onacceptabel is. Michael Sallons, die de vakorganisatie leidt, zei eerder dat de bewindsman het wensenpakket van de bond niet wil uitvoeren en ook niet communiceert met de WOOW.

Eerder hebben werknemers op het departement een schrijven ontvangen dat zij niet uitbetaald zullen worden voor de periode waarin zij onwettig verzuimen.

Nurmohamed zegt verder dat de maatregel ‘no work no pay’ van kracht blijft voor medewerkers die vallen onder de WOOW, omdat die al enige tijd zonder reden wegblijven van het werk. De regel geldt niet voor andere werknemers dan die onder WOOW vallen.

De bewindsman zegt dat de argumenten van de bondsvoorzitter als zou de leiding niet openstaan voor dialoog van geen kanten klopt. “Ik ben te lief geweest en heb veel toegelaten. Het overlegorgaan van het departement staat naar zeggen van Nurmohamed elk moment klaar voor een gesprek. De leiding kan erbij gehaald worden”, verduidelijkt de minister.