fbpx

Oversized kleding dragen maakt je minder mooi in de ogen van mannen én vrouwen

GFC LIFESTYLEREDACTIE- Het dragen van oversized kleding is heden ten dage enorm populair bij vooral generatie Z. Dat zijn jongeren geboren vanaf ongeveer 1998 tot en met 2010.

Oversized houdt in dat de pasvorm erg ruim is, zonder het lichaam te accentueren. Denk hierbij aan wijde broekspijpen, ruim zittende truien en lange, grote jassen.

Mode-experts oordelen echter dat je veel representatiever voor de dag komt indien er kleding gedragen wordt die beter op je lichaam aansluit.

oversized shirt trui vrouw | GFC

Een oversized t-shirt wordt door mode-experts niet altijd aanbevolen

De befaamde Amerikaanse blogger en specialist in mannenmode WellBuiltStyle zegt op sociale media dat ook heren er minder aantrekkelijker uitzien in te grote kleding.

Zij zouden er beter aan doen om te investeren in een garderobe waarin goed passende kleren hangt, die de nadruk legt op de positieve punten van hun lichaam.

Volgens de Amerikaanse influencer Zadana kunnen dames ook liever optimaal passende broeken, shirts, truien, vestjes en jassen aandoen.

Aan GFC Lifestyle legt ze uit dat vrouwelijke rondingen erg worden gewaardeerd door mannen, die dus worden verhuld door oversized kleding.

oversized | GFC

Mode-kenners raden aan om goed passende kleding te dragen

Wetenschappelijke studies tonen aan dat dames zich meer aangetrokken voelen tot mannelijke lichamen met een zogeheten V-figuur: oftewel de schouders breder dan de taille.

Heren zouden bij het tegenovergestelde geslacht een voorkeur hebben voor een zandloper figuur.

“Indien men wenst in de smaak te vallen bij een man of vrouw, zou het wellicht een goed idee kunnen zijn om het dragen van oversized kleding achterwege te laten”, aldus Zadana.

Foto’s ter illustratie.