Overmatig alcohol drinken veroorzaakt golf van leed in Suriname

man bar cafe alcohol drinken

GFC LIFESTYLEREDACTIE- In Suriname tekenen critici een alarmerende trend.

Steeds vaker lijken zowel jongeren als ouderen het volstrekt normaal te vinden om alcoholische dranken te consumeren, zonder zich volledig te realiseren welke ernstige consequenties dit kan hebben.

Alcoholgebruik kan verwoestende effecten hebben op het individu en de gemeenschap. Het kan leiden tot gezondheidsproblemen zoals leverziekten, kanker en hartproblemen.

Bovendien verhoogt overmatig drinken de kans op ongelukken, geweld en zelfs overlijden.

Emotionele gevolgen zoals depressie, angst en agressie kunnen ook worden versterkt door alcohol. Dit is niet alleen een individueel probleem, maar het treft ook Surinaamse gezinnen, waardoor sociale spanningen en desintegratie ontstaan.

Veel mensen realiseren zich niet dat alcoholafhankelijkheid net zo verslavend kan zijn als drugs, en het kan net zo moeilijk zijn om deze verslaving te overwinnen.

Financiële problemen, verbroken relaties en werkloosheid zijn vaak het trieste gevolg van een leven gedomineerd door alcohol. Het is een sluipmoordenaar die geleidelijk het leven van velen vernietigt.

OOK INTERESSANT
Trinidadiaan in Suriname: 'Jullie waarderen niet hoe veilig het is in Suriname'

“De impact van alcohol op onze samenleving is enorm. We moeten ons bewuster worden van de risico’s en jongeren en ouderen beter voorlichten over de gevaren,” stelt een vertegenwoordiger van de Geor Hering Foundation in een gesprek met GFC.

Het is volgens hem hoog tijd dat er in Suriname meer aandacht wordt besteed aan preventie en bewustwording.