Ouders in Suriname willen niet naar Nederland reizen om pasgeboren baby van dochter te zien

slm surinam airways airbus 340 pz tcp

GFC LIFESTYLEREDACTIE- De ouders van een in Nederland wonende vrouw met Surinaamse roots, vinden het niet hun verantwoordelijkheid om naar Nederland te reizen zodat ze kennis kunnen maken met hun pasgeboren kleinkind.

Na de geboorte van haar dochtertje, deed ze een beroep op het KIVC om de situatie aan te kaarten. In reactie hierop werd een maatschappelijk werkster uit Rotterdam ingeschakeld om te bemiddelen tussen de familieleden.

Ze zei: “De vrouw is meerdere malen terug naar Suriname gereisd om haar ouders te bezoeken, maar ondanks haar herhaalde uitnodigingen zijn zij nooit naar Nederland gekomen.”

De kersverse moeder had gehoopt dat de geboorte van haar kind de situatie zou veranderen.

“Het schijnt dat haar ouders conservatieve familiewaarden koesteren. Zij zien het als de verantwoordelijkheid van hun dochter om met de baby vanuit Nederland naar Suriname te reizen,” stelt de social worker.

De vrouw heeft meermaals aangegeven dat ze niet met een pasgeboren baby wil vliegen, maar de ouders gaven hier geen gehoor aan dit bezwaar.

OOK INTERESSANT
Nederlandse toeriste stoort zich aan het 'nodeloos' ombrengen van dieren in Suriname

GFC verneemt dat de maatschappelijk werkster in deze situatie fungeert als een neutrale bemiddelaar tussen de jonge moeder en haar ouders om niet alleen zorgen en angsten te bespreken, maar ook voor het opbouwen van begrip tussen beide partijen.

Er wordt ook informatie gedeeld over het reizen met een pasgeboren baby.

“Mijn doel is om een oplossing te vinden die de familiebanden versterkt en het welzijn van het kind waarborgt,” aldus de maatschappelijk werkster.