fbpx

Ouderenzorg-werker Nyamad Moenna: Laat alleenstaande weduwen en weduwnaren niet verpauperen en vereenzamen

GFC NIEUWSREDACTIE- De in Nederland wonende ouderenzorgwerker, Nyamad Moenna, is al enkele weken in Suriname.

Zijn missie is om de boodschap over te brengen om alleenstaande weduwen en weduwnaren, met of zonder geringe pensioen, met vitale vijftigplussers die sociaal voelend zijn en hun hart op de juiste plek hebben, te omarmen en hen te verbinden zodat ze meedoen in deze samenleving, niet verpauperen en niet vereenzamen.

De naam van dit project is de Seva-zorgwerkgroep “De Zilverenkracht in Suriname “.

Deze werkgroep dient te bestaan uit maximaal vijf coördinerende personen die specifieke deskundigheid en managementkwaliteiten dienen te hebben om de voorzittersfunctie, secretariaat, penningmeester, een kok en een lid voor algemene taken te kunnen vertolken.

Hun specifieke taak zal zijn om als vertrouwenspersoon te dienen, lekker te koken en de controle te hebben om de mensen in hun wijk, buurt of straat te werven, te verbinden en hun te behouden voor de vrijwillige, wekelijkse bijeenkomsten.

BEKIJK OOK
Stoffelijke resten van persoon gevonden bij woning Brielleweg

De opzet is om in principe regelmatig bij elkaar te komen op een locatie in de buurt. Deze locatie kan zijn een locatie met kookgelegenheid o.a. in een mandir, kerk, moskee of bij iemand thuis die de ruimte en faciliteiten heeft. Waar nodig kan ook een zaaltje gehuurd worden.

Er dient een projectplan, begroting en een samenwerkingsovereenkomst gemaakt te worden met een rechtspersoon bezittende organisatie of vereniging voor deze werkgroep. Hierover zijn er reeds gesprekken gevoerd en presentaties gehouden voor Lionsclub “Parwani” die de intentie heeft dit initiatief te ondersteunen.

Het is een landelijk voorstel om in alle districten leden te werven voor de werkgroep. De werkgroepsleden zullen een training krijgen als vertrouwenspersoon hoe om te gaan met ouderen.