fbpx

Oproep aan volk van Suriname: kies een goeie leider en niet een politicus bij de eerstvolgende verkiezingen

INGEZONDEN– Ons land Suriname stevent al geruime tijd de afgrond in.

De laatste jaren zijn wij dieper in dit donker dal weg gezakt. Dit hebben wij te danken aan de politici die wij als volk zelf hebben gekozen, dat is een feit. Wat wij als land nodig hebben, is een goede en integere leider, goed leiderschap dus.

Als volk moeten wij goed onderscheid kunnen maken tussen een politicus en een leider.

Het systeem waarin wij leven, leent zich er goed voor om geen leiders op te leveren maar politici. Je kunt een politicus hebben die niets weet over het leiden van een volk, maar het volk wordt wel door hem geleid.

Bij een politicus gaat het er meer om de volgende verkiezingen, hij is niet geïnteresseerd in de volgende generatie. Daarom kunnen ze geen leiders zijn.

Bij een leider zit het juist omgekeerd. Een leider maakt zich zorgen over de volgende generatie. De politicus maakt zich meer zorgen om zijn positie om zolang als mogelijk aan de macht te blijven en om de volgende verkiezing te winnen.

Wees ervan bewust dat jij als volk het recht hebt om de persoon aan wie jij mandaat hebt gegeven om het land te regeren de persoon die je in het zadel hebt geholpen om het land te regeren voor het gerecht kan of mag slepen als je hem niet persoonlijk kan spreken. Dat is democratie. Dit vanwege het feit dat zij tijdens de verkiezingscampagnes wel huis aan huis kunnen komen. Dus het moet ook mogelijk kunnen zijn dat je ze kan spreken. Het volk moet weten wat hun visie is en wat hun passie voor het land is. Wij moeten onze leiders aan strenge vragen onderwerpen.

BEKIJK OOK
Meelprobleem niet opgelost: komende dagen geen Fernandes brood- en banketproducten

Politici zijn niet gefocust op een visie, maar programma’s. Hun prioriteit is om hun positie in het machtscentrum veilig te stellen om de volgende verkiezing weer te winnen. Ze zijn dus niet gefocust op de volgende generatie. Politici zijn meer gefixeerd op beloftes en niet op doelen.

Hier in Suriname hebben wij een Staatsman nodig, omdat een Staatsman wel aan de volgende generatie denkt. Wij hebben dus geen politicus nodig die geen leider is.

Met het oog op de recente bevindingen van het Constitutioneel Hof met betrekking tot het Kiesstelsel van Suriname roep ik de gemeenschap op het bovenstaande in ogenschouw te nemen en bij de eerstvolgende verkiezing te kiezen voor een leider en niet voor een politicus.

Politici zitten niet voor jou daar, maar een leider denkt aan de volgende generatie.

De bezorgde burgers van de Republiek Suriname