fbpx

Oplevering Staatsolie-FWNW Biologieproject

GFC NIEUWSREDACTIE- Het bestuur van de Faculteit der Wis- en Natuurkundige Wetenschappen heeft donderdag het Staatsolie-FWNW (Biologie) project opgeleverd.

Ook de onthulling van een plakkaat door Enid Bergval (de secretaris) van de Stichting Staatsolie Foundation for Community Development en Hanny van de Lande (voormalig Richtingscoördinator Biologie) heeft plaatsgevonden.

Het doel van dit project betrof het verbeteren van de practicumfaciliteiten van de studierichting Biologie met als voornaamste resultaat het creëren van een acceptabel leer -en werkomgeving voor studenten en docenten met de minimale benodigde voorzieningen.

Nauwlettend op de duurzaamheid van dit project, sluiten de doelstellingen van dit project aan op de doelstellingen van Staatsolie Foundation voor zowel het onderdeel educatie als milieu.

De upgrading van de practicumfaciliteiten van de richting Biologie is een aanzienlijk verbetering voor wetenschappelijk onderzoek, onderwijs en dienstverlening.

De AdeKUS heeft ter afronding van dit project geïnvesteerd in meubilair en infrastructuur van de zaal. De practicumzaal en bijbehorende ruimten zijn ook voorzien van een nieuwe verflaag.

BEKIJK OOK
Verdachten aangehouden voor mislukte aanslag op gerechtsgebouw

De realisatie van dit project werpt de vruchten reeds af. Bij de accreditatie proces van de Bacheloropleiding Biologie, hebben de gecreëerde basisfaciliteiten een enorme indruk gemaakt op de visitatiepanel.

Biologie is per 24 juni 2021 officieel geaccrediteerd door het Nationaal Orgaan Voor Accreditatie (NOVA). Er kunnen nu in plaats van 16 studenten, 21 studenten gefaciliteerd worden bij de Bacheloropleiding.

Het aanbod van wetenschappelijk en technisch onderwijs-, onderzoek- en dienstverleningsmateriaal zijn vernieuwd en verruimd. Ook de werkfaciliteiten en veiligheid in de zaal en andere ruimten zijn aanzienlijk verbeterd.

Verder heeft de richting een start gemaakt naar verdere groei van de faciliteiten en de huidige faciliteiten bieden de richting mogelijkheden om MoU’s met andere onderzoeksinstituten aan te gaan om projectmatig gezamenlijke onderzoekingen te doen.