fbpx

Ooit jongste bisschop van Spanje uit functie ontheven na huwelijk met auteur van erotische romans

De ooit jongste bisschop van Spanje is uit zijn functies ontheven nadat hij in het huwelijk is getreden met een vrouw die verscheidene erotische romans met een satanisch tintje heeft geschreven.

“Zoals algemeen bekend is monseigneur Xavier Novell i Goma, bisschop emeritus van Solsona, op 22 november 2021 in Suria in de provincie Barcelona in het burgerlijke huwelijk getreden met mevrouw Silvia Caballol y Clemente”, kondigde de Spaanse bisschoppenconferentie aan op haar website.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Het grootste gevaar voor vrouwen is niet de seriemoordenaar maar haar langdurige vriend of man

Over de activiteiten van de echtgenote laten de bisschoppen zich in de mededeling niet uit, maar ze wijzen erop dat de codex van het canonieke recht van de Katholieke Kerk stipuleert dat een geestelijke die huwt de facto wordt geschorst.

BEKIJK OOK
Asabina blijft tot na verkiezingen 2025 politieke kar BEP trekken

Hij mag de rechten en functies die inherent zijn aan de bisschoppelijke functie niet langer uitoefenen. De bisschoppen sluiten ook “andere mogelijke gevolgen” niet uit.

Bron VRTNWS