Zwarte mensen in Suriname krijgen minder maandsalaris dan witte en gele mensen

INGEZONDEN- Op GFC Nieuws las ik dat zwarte modellen veel minder geld aangeboden krijgen dan witte modellen terwijl ze nota bene veel minder mooi en populair zijn. Schandalig!

Maar ook in Suriname is er sprake van ernstige discriminatie waarbij zwarte mensen ernstig tekort worden gedaan.

Het gaat met name over de verschillende supermarkten en andersoortige shops in Suriname waarvan bekend is dat de directie hun gele en lichtkleurige werknemers veel meer salaris uitbetalen in vergelijking met zwarte of donkerkleurige mensen.

Er zijn zelfs gevallen bekend waarbij de gele mensen veel minder zwaar hoeven te werken binnen dezelfde kaderwerkzaamheden, dus gelijke taakstellingen,  zowaar de Nederlandse taal niet eens spreken of verstaan, minder diploma’s hebben en toch het dubbele of veel meer verdienen in verhouding tot zwarte en donkerkleurige personen.

En dat gebeurt op veel werkplekken in Paramaribo.

Ik heb enkele jaren terug zelf meegemaakt dat een witte man uit Nederland die totaal niet ervaren of geschoold was, het dubbelde verdiende in een bekende supermarkt in Suriname.

De winkeleigenaar ging er tijdens een discussie met mij er gewoon vanuit dat de witte en gele mannen en vrouwen “meer waard” zijn en een betere performance kunnen neerzetten. Een schandalige bevooroordeling!

Er is nog veel werk aan de winkel voor de Surinaamse overheid.

Werknemers moeten gewaardeerd worden op basis van hun performance en beslist niet op grond van hun huidskleur. Anders is er sprake van pure discriminatie!

R. Pinas

Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Wenst ook u een ingezonden stuk te publiceren? Mail dit naar [email protected]

BEKIJK OOK: Afro-Surinaamse ouders moeten hun kinderen meer pushen om beter te presteren

Overige berichten