Ontevredenheid overspoelt regering Santokhi

Duim omlaag

OPINIE- De regering van president Chan Santokhi beleeft momenteel een crisis van vertrouwen zoals we nog niet eerder hebben gezien in de Surinaamse politieke geschiedenis.

De lawine van kritiek is zowel overweldigend als ongekend, een duidelijke indicator van een diep gewortelde ontevredenheid die zich als een lopend vuur door de samenleving verspreidt.

Het lijkt erop dat geen enkel platform, of het nu sociale media, mainstream media, of de straatgesprekken zijn, immuun is voor de golf van ongenoegen die zich openbaart in scherpe, vaak bittere kritieken.

Deze uitbarsting van ontevredenheid is niet te negeren. Het markeert een duidelijk teken van een bevolking die haar stem verheft, uitgedaagd en ontgoocheld door een leiderschap dat volgens velen te wensen overlaat.

Deze situatie roept op tot een diepe introspectie van de regering en een bereidheid om te luisteren, te leren en, belangrijker nog, te handelen. Bovendien, in deze tijden van crisis, is er een dringende behoefte aan transparante communicatie en authentieke betrokkenheid van de overheid om de groeiende onrust en onzekerheid te adresseren.

Het volk verlangt naar leiderschap dat niet alleen hoort maar ook luistert, dat verantwoording en transparantie toont.

De tijd is rijp voor president Santokhi en zijn kabinet om een ​​responsieve en inclusieve aanpak te hanteren, waarbij de stemmen en zorgen van het volk centraal staan in het beleid en de besluitvorming.

Alleen door het vertrouwen van het volk te herstellen, kan Suriname een pad voorwaarts banen en een toekomst van stabiliteit en welvaart opbouwen.

C. Wallerlei

DISCLAIMER: Publicatie van opiniestukken houdt niet in dat GFC het eens is met de inhoud